Vi erbjuder kostnadsfria
konsultationer med Dr Ilter

Boka en tid här!

Namn*:

E-post*:

Telefon:

Meddelande:

Enstaka resttider kvar till nedsatt pris, kontakta oss för mer information!


Över 150 nya dokumenterade bilder på Instagram! @ilterclinic
  • Naturligt och stilrent resultat av dr Ilter 👌🏽 För konsultation och prisförslag, kontakta oss på 08-756 00 55!
  • Är du kvinna med högt hårfäste och djupa vikar? Kontakta oss så kan vi visa vad vi kan göra för dig. Alla ingrepp utförs av dr Ilter! 📞 08-756 00 55!
  • Vill du veta mer om hur hårtransplantation fungerar och hur dina förutsättningar ser ut? Kontakta oss på info@ilterclinic.se eller på 08-756 00 55! Alla ingrepp utförs av dr Ilter.
  • Med nästan 18 års erfarenhet så levererar vi alltid ett naturligt resultat ✨ Ring 08-7560055 för mer information!
”Kliniken genomsyras av fantastisk värme och empati/Sofia”

Håravfall hos män

Den vanligaste formen av håravfall hos män är androgenetisk alopeci som orsakas av hormonet dihydrotestosteron (DHT). Denna variant av håravfall är normalt begränsad till en viss del av skalpen, oftast främre delen av huvudet och hjässan.

Anledningen till att inte alla hårsäckar drabbas beror på att vissa inte är känsliga för DHT. Vid en transplantation placeras dessa hårsäckar i det drabbade området där de behåller sina egenskaper och växer vidare utan att påverkas av DHT.

Håravfall hos män

Norwood-skalan – mäter håravfall hos män

Håravfall varierar från person till person. Norwood-skalan skapades av Dr O’Tar Norwood för att mäta grader av håravfall hos män. Genom att använda denna gradering och titta på de olika kategorierna får vi indikationer på hur mycket hår som behöver transplanteras, och hur mycket hår vi behöver ta från givarområdet.

  • Grad 1: Klienten har inte drabbats av någon större mängd håravfall. Hårtransplantation rekommenderas inte i det här fallet.
  • Grad 2: Mäns håravfall börjar ofta i tinningen. Detta kan pågå under flera år. När håravfallet når ett kritiskt skede är oftast hårtransplantation att rekommendera.
  • Grad 3: I det här skedet har håravfall pågått några år. Hårtransplantation rekommenderas oftast.
  • Grad 4: Håravfall vid tinningarna och på hjässan (och så kallade vikar) är typiska för denna grad. Här tar de flesta beslut att genomföra en hårtransplantation.
  • Grad 5 & 6: Håravfallet har nu nått ett kritiskt skede vid både tinningar och på hjässan. Hårtransplantation är här ett mycket vanligt beslut.
  • Grad 7: I denna grad är många män aktuella för hårtransplantation. Men begränsningarna i givarområdet gör att endast hårlinjen kan åtgärdas och hjässan förblir något kal.

 

Kostnadsfri konsultation

Norwood-skalan är ett användbart verktyg för att mäta håravfall. Men Ilter Clinic vet att varje person som tappar hår har en unik situation. Därför tar vi tillsammans med patienten fram en lösning som är exakt anpassad efter varje individs egna behov och förutsättningar.

Av den anledningen erbjuder vi en kostnadsfri konsultation där vi behandlar frågor som ålder, hårtyp, ärftliga faktorer, grad av håravfall och kvaliteten på håret i givarområdet. Efter det kan vi fastslå en behandlingsplan för hårtransplantationen.

Du är välkommen att boka din konsultation på telefon 08-756 00 55.