Vi erbjuder kostnadsfria
konsultationer med Dr Ilter

Boka en tid här!

Namn*:

E-post*:

Telefon:

Meddelande:

Enstaka resttider kvar till nedsatt pris, kontakta oss för mer information!


Över 150 nya dokumenterade bilder på Instagram! @ilterclinic
  • 2200 hårsäcksgrupper transplanterat med FUE-Ilter metoden på fronten. Tänk på att ni har begränsat med hårsäcksgrupper från givarområdet och med rätt läkare och rätt teknik krävs det inte många för att få ett fint och naturligt resultat! ALLA INGREPP UTFÖRS AV DR ILTER!
  • 2020 here we come 👊🏼 Nu är vi tillbaka från ledigheten och fylld med ny energi inför det nya året. Hoppas ni kära följare haft en underbar start på det nya decenniet!
  • Vi har de absolut bästa kunderna 😊 Blombud som gjorde vår dag från en av våra fina patienter❤️ TACK!!
  • Som vanligt ett naturligt resultat levererat av dr Ilter! ✨ 1000 hårsäcksgrupper transplanterade på hårfästet med FUE-Ilter metoden.
”Genom ett personligt anpassat hantverk återskapar vi ditt hår.”

Håravfall hos män

Den vanligaste formen av håravfall hos män är androgenetisk alopeci som orsakas av hormonet dihydrotestosteron (DHT). Denna variant av håravfall är normalt begränsad till en viss del av skalpen, oftast främre delen av huvudet och hjässan.

Anledningen till att inte alla hårsäckar drabbas beror på att vissa inte är känsliga för DHT. Vid en transplantation placeras dessa hårsäckar i det drabbade området där de behåller sina egenskaper och växer vidare utan att påverkas av DHT.

Håravfall hos män

Norwood-skalan – mäter håravfall hos män

Håravfall varierar från person till person. Norwood-skalan skapades av Dr O’Tar Norwood för att mäta grader av håravfall hos män. Genom att använda denna gradering och titta på de olika kategorierna får vi indikationer på hur mycket hår som behöver transplanteras, och hur mycket hår vi behöver ta från givarområdet.

  • Grad 1: Klienten har inte drabbats av någon större mängd håravfall. Hårtransplantation rekommenderas inte i det här fallet.
  • Grad 2: Mäns håravfall börjar ofta i tinningen. Detta kan pågå under flera år. När håravfallet når ett kritiskt skede är oftast hårtransplantation att rekommendera.
  • Grad 3: I det här skedet har håravfall pågått några år. Hårtransplantation rekommenderas oftast.
  • Grad 4: Håravfall vid tinningarna och på hjässan (och så kallade vikar) är typiska för denna grad. Här tar de flesta beslut att genomföra en hårtransplantation.
  • Grad 5 & 6: Håravfallet har nu nått ett kritiskt skede vid både tinningar och på hjässan. Hårtransplantation är här ett mycket vanligt beslut.
  • Grad 7: I denna grad är många män aktuella för hårtransplantation. Men begränsningarna i givarområdet gör att endast hårlinjen kan åtgärdas och hjässan förblir något kal.

 

Kostnadsfri konsultation

Norwood-skalan är ett användbart verktyg för att mäta håravfall. Men Ilter Clinic vet att varje person som tappar hår har en unik situation. Därför tar vi tillsammans med patienten fram en lösning som är exakt anpassad efter varje individs egna behov och förutsättningar.

Av den anledningen erbjuder vi en kostnadsfri konsultation där vi behandlar frågor som ålder, hårtyp, ärftliga faktorer, grad av håravfall och kvaliteten på håret i givarområdet. Efter det kan vi fastslå en behandlingsplan för hårtransplantationen.

Du är välkommen att boka din konsultation på telefon 08-756 00 55.