Vi erbjuder kostnadsfria
konsultationer med Dr Ilter

Boka en tid här!

Namn*:

E-post*:

Telefon:

Meddelande:

Enstaka resttider kvar till nedsatt pris, kontakta oss för mer information!


Över 150 nya dokumenterade bilder på Instagram! @ilterclinic
  • Hårtransplantation på manlig hjässa. Patientens förlust var 6000 hårsäcksgrupper. Resultat efter 2000 hsg transplanterade ✨ Alla ingrepp utförs av dr Ilter!
  • Hårtransplantation på ärr!✨ Ärr bildas när dermis - det tjocka lagret av huden skadas och huden börjar sin läkningsprocess. Istället för att skapa ”normal” hud så bildar kroppen ärrvävnader. Oftast drabbas hårväxten på de områden. Dr Ilter har lång erfarenhet av hårtransplantation på patienter med ärrbildning och här har vi ett fint resultat av en patient med ärrbildning på två områden! Vill du veta mer? Boka konsultation på 08-7560055 eller maila till info@ilterclinic.se
  • Äntligen måndag! Hoppas ni har en fin start på veckan. 1700 hårsäcksgrupper transplanterade på manlig front. Fantastiskt resultat ✨ Alla ingrepp utförs av dr Ilter!
  • SWIPE ➡️ Endast 1000 hårsäcksgrupper transplanterat på kvinnlig front. Fantastisk resultat efter 12 mån👌🏽 alla ingrepp utförs av dr Ilter. Vi rakar inte av håret på kvinnor inför operation!
”Ett naturligt resultat som samtidigt speglade helt mina önskemål/Andreas”

Håravfall hos män

Den vanligaste formen av håravfall hos män är androgenetisk alopeci som orsakas av hormonet dihydrotestosteron (DHT). Denna variant av håravfall är normalt begränsad till en viss del av skalpen, oftast främre delen av huvudet och hjässan.

Anledningen till att inte alla hårsäckar drabbas beror på att vissa inte är känsliga för DHT. Vid en transplantation placeras dessa hårsäckar i det drabbade området där de behåller sina egenskaper och växer vidare utan att påverkas av DHT.

Håravfall hos män

Norwood-skalan – mäter håravfall hos män

Håravfall varierar från person till person. Norwood-skalan skapades av Dr O’Tar Norwood för att mäta grader av håravfall hos män. Genom att använda denna gradering och titta på de olika kategorierna får vi indikationer på hur mycket hår som behöver transplanteras, och hur mycket hår vi behöver ta från givarområdet.

  • Grad 1: Klienten har inte drabbats av någon större mängd håravfall. Hårtransplantation rekommenderas inte i det här fallet.
  • Grad 2: Mäns håravfall börjar ofta i tinningen. Detta kan pågå under flera år. När håravfallet når ett kritiskt skede är oftast hårtransplantation att rekommendera.
  • Grad 3: I det här skedet har håravfall pågått några år. Hårtransplantation rekommenderas oftast.
  • Grad 4: Håravfall vid tinningarna och på hjässan (och så kallade vikar) är typiska för denna grad. Här tar de flesta beslut att genomföra en hårtransplantation.
  • Grad 5 & 6: Håravfallet har nu nått ett kritiskt skede vid både tinningar och på hjässan. Hårtransplantation är här ett mycket vanligt beslut.
  • Grad 7: I denna grad är många män aktuella för hårtransplantation. Men begränsningarna i givarområdet gör att endast hårlinjen kan åtgärdas och hjässan förblir något kal.

 

Kostnadsfri konsultation

Norwood-skalan är ett användbart verktyg för att mäta håravfall. Men Ilter Clinic vet att varje person som tappar hår har en unik situation. Därför tar vi tillsammans med patienten fram en lösning som är exakt anpassad efter varje individs egna behov och förutsättningar.

Av den anledningen erbjuder vi en kostnadsfri konsultation där vi behandlar frågor som ålder, hårtyp, ärftliga faktorer, grad av håravfall och kvaliteten på håret i givarområdet. Efter det kan vi fastslå en behandlingsplan för hårtransplantationen.

Du är välkommen att boka din konsultation på telefon 08-756 00 55.