Vi erbjuder kostnadsfria
konsultationer med Dr Ilter

Boka en tid här!

Namn*:

E-post*:

Telefon:

Meddelande:

Enstaka resttider kvar till nedsatt pris, kontakta oss för mer information!


Över 150 nya dokumenterade bilder på Instagram! @ilterclinic
 • Naturligt och stilrent resultat av dr Ilter 👌🏽 För konsultation och prisförslag, kontakta oss på 08-756 00 55!
 • Är du kvinna med högt hårfäste och djupa vikar? Kontakta oss så kan vi visa vad vi kan göra för dig. Alla ingrepp utförs av dr Ilter! 📞 08-756 00 55!
 • Vill du veta mer om hur hårtransplantation fungerar och hur dina förutsättningar ser ut? Kontakta oss på info@ilterclinic.se eller på 08-756 00 55! Alla ingrepp utförs av dr Ilter.
 • Med nästan 18 års erfarenhet så levererar vi alltid ett naturligt resultat ✨ Ring 08-7560055 för mer information!
”Genom ett personligt anpassat hantverk återskapar vi ditt hår.”

Hårtransplantation med FUE IM

Allmänt om hårtransplantationer

Det finns olika typer av hårtransplantationer och metoderna för att transplantera hår har utvecklats mycket under de senaste åren.
Ilter Clinic arbetar med FUE Ilter Metoden (FUE IM) som är en avancerad hårtransplantation som utförs helt utan skalpell och stygn. Hårsäckarna avlägsnas en och en från en givaryta med hjälp av knappt millimeterstora mikrokirurgiska instrument under kraftfull förstoring. FUE IM är en odramatisk och patientvänlig metod.

De allra flesta kliniker arbetar fortfarande med en metod som kallas för STRIP där en ca 22 cm lång hudremsa avlägsnas från baksidan av huvudet (givarytan) från öra till öra med hjälp av en skalpell varpå huden sedan sys ihop. Vi varken använder eller rekommenderar den metoden. På Ilter Clinic arbetar vi uteslutande med mikrokirurgi och minimala ingrepp. En annan metod som marknadsförs är en metod där man påstår sig utföra fue utan kirurgiskt ingrepp. Det är inte möjligt och därför felaktig marknadsföring. Vid sådana behandlingar används en inplantatpenna med en kanyl som penetrerar huden med stor risk för att skada omkringliggande hårsäckar. I momentet där hårsäckarna förs in i instrumentet finns även där en risk att skada och även torka ut hårsäckarna. Metoden orsakar onödigt trauma på dels hårsäckarna men även i mottagarområdet vilket försämrar resultatet.

Hårtransplantation med FUE IM

Läs mer om hårtransplantationer och FUE IM:

Vad är egentligen FUE IM
Design vid hårtransplantation
Tabell vad som skiljer olika hårtransplantationsmetoder
Före och efter bilder på hårtransplantationer
Om operationsdagen och ingreppet
Framtiden och nya metoder inom hårtransplantationer
Forskning och utveckling inom hårtransplantation
Rekonstruktion vid tidigare hårtransplantation
Video på hårtransplantation

De sju viktiga frågorna du måste ställa om hårtransplantation De sju viktiga frågorna du måste ställa om hårtransplantation.

FUE IM översikt:

Det man inte trodde var möjligt för bara några år sedan är idag möjligt med den senaste FUE-tekniken.

 • Naturligt resultat hänger på hårets växtriktning, vinkel och balans. Alltid med hänsyn till patientens specifika förutsättningar
 • Hög täthet (dock även beroende på patientens existerande hår
 • Harmonisk och balanserad täthet
 • Obefintlig trauma på hårsäckar samt mottagarområde

Andra fördelar att använda små verktyg:

 • Smärtfritt under och efter operationen
 • Snabb läkningstid
 • Minimala ärr vilket gör att du inte blir hämmad i vilken frisyr du kan ha. Det är exempelvis möjligt att ha snaggat hår utan att synliga ärr framträder
 • Obefintlig trauma på hårsäckar samt mottagarområde

Hårtransplantationer handlar om mikrokirurgi

Inom moderna hårtransplantationer går det att uppnå ett mycket naturligt resultat. Med dagens mikrokirurgiska teknik resulterar en hårtransplantation i ett naturligt utseende som bestäms av ”tillgång och efterfrågan” på hårsäckar. Tillgången beror på mängden hårsäckar i givarområdet. Dessa hårsäckar är genetiskt programmerade för att räcka en livstid. Efterfrågan beror på hur stort område du vill täcka genom hårtransplantationen. Vi tar hår från områden där du har högre täthet och transplanterar dessa till de områden där tätheten önskas ökas på. Vid rekommendation på ett ingrepp över 2200 hsg delar vi upp ingreppet på två tillfällen. Vi arbetar som enda klinik med ett maxtak på antal hårsäckar, efter 13 år i branschen och flera års forskning kring givarområdet.

Betydelsen att ha en framtidsplanering för sitt hår

Framtidsplanering är viktigt. Har man håravfall och bestämmer sig för att genomgå en hårtransplantation, vill man att håret ska se naturligt ut resten av livet. För transplantering och förflyttning, används därför hårsäckar som inte är känsliga mot det hormon som orsakar håravfall. Därav kommer dessa hårsäckar alltid att producera nya hårstrån livet ut. Det kan också komma att bli aktuellt med en andra behandling efter ett visst antal år, förutsatt att håravfallet fortsätter. Då är det viktigt att din kirurg vid din första operation, kalkylerade med viss marginal för att möjliggöra ett andra ingrepp. Planering och långsiktighet är därför något vi på Ilter Clinic lägger stort fokus på. Vi vet idag också betydelsen av att inte utföra för stora ingrepp med för stort antal hårsäckar. Vi har säkerställt vikten av att givarområdet får återhämta sig minst 6-8 veckor mellan ingreppen. Detta för att inga avtryck eller ärrbildningar och ojämnheter ska uppstå i givarområdet. Vi har också kunnat konstatera att risken för att givarområdet blir förstört vid ingrepp större än 2200 hsg/gång. Detta förhindrar i sin tur att kunna utföra framtida ingrepp.

Våra egna ledord är Balans, Symmetri och Proportioner.

Hår växer naturligt i grupperingar. Dagens mest avancerade hårtransplantationer flyttar dessa naturligt förekommande hårsäcksgrupper. Hårtransplantation med FUE är en avancerad, men näst intill komplikationsfri kirurgisk teknik där hårsäckar flyttas från ett givarområde, exempelvis från baksidan av huvudet, till ett mottagarområde exempelvis glesa eller kala områden. Hur dessa hårsäckar placeras är avgörande för slutresultatet kommer att bli. Då FUE IM och dess mikrokirurgiska instrument möjliggör så pass tät och exakt placering, kan vi uppnå mycket naturliga resultat. Med FUE IM transplanterar vi upp till max 2200 hsg/dag vilket motsvarar ca 3600 hårstrån.